news1_thumb
Зефір “Бадьорість”

Концентрат лактулози «Лактусан-2» сироп призначений для збагачення продуктів харчування з метою додання їм корисних властивостей та профілактичного впливу на організм людини при порушеннях мікрофлори кишечника та зниженому імунітеті.

«Лактулоза (дисахарид молочного цукру) – стимулятор росту та життєдіяльності захисної кишкової мікрофлори людини (біфідо- і лактобактерій). Продукт харчування, збагачений лактулозою, сприяє нормалізації діяльності кишечника, підвищує загальний опір організму, запобігає розвитку дисбактеріозу»

Лактулоза — це пребіотик, який, потрапляючи у нижні частини КШТ, стимулює розвиток та життєдіяльність власної захисної мікрофлори (природним шляхом, оскільки є харчовим матеріалом для бактерій), пригнічує діяльність патогенних бактерій, покращує засвоєння вітамінів та мікроелементів, а це стан нашого імунітету, мозку, кісток, шкіри, волосся тощо.

Вміст лактулози в готовому продукті-0,5%

 

ХОЛІН – (вітамін В4) – насіння злакових, бобових, буряк, рослинна олія, шпинат, дріжджі, печінка, яєчний жовток (в яйцях, лецитині – разом з інозитом);

Добова норма – 0,5г;

Лікувальна доза для відновлення працездатності – 0,6г з продуктами харчування;

Дефіцит холіну – погіршення пам’яті, порушення метаболізму холестерину, синдром хронічної втоми, роздратування, нервові напади;

Фізіологічна дія – утворення в процесі обміну речовин нейротрансмітер- ацетилхолін, який прискорює передачу нервових імпульсів, сприяння відновленню зруйнованих систем нервових клітин, що забезпечує укріплення пам’яті, ліквідація розсіяності; попередження утворення жирів печінки, нормалізація роботи нирок; зниження холестерину в крові за рахунок нормалізації обміну фосфоліпідів та очищення стінок судин; покращання роботи серцево-судинної системи, покращання у дітей засвоєння учбового матеріалу, сприяння засвоєнню жиророзчинних вітамінів, нормалізація артеріального тиску.

Холін використовують при лікуванні атеросклерозу, гіперхолестеринемії, ішемічній хворобі серця, міокдіодистрофії, гіпертонії, анемії, гепатиту, цирозу, жовчокаменій хворобі, порушенні пам’яті, депресії, безсонні, хворобі Альц- геймера, поліневритів, алкоголізму.

 

ІНОЗИТОЛ (вітамін В8)

Властивості інозитолу співпадають з холіном, але менш виражені.

Інозитол діє як антидепресант, відновлює структуру нервової тканини, нормалізує сон, звільняє від напруженості, знижує кров’яний тиск, ефективний засіб від атеросклерозу, необхідний для виробництва в організмі сперматозоїдів, регулює баланс цинку та міді в організмі, стимулює роботу м’язів, нирок, печінки, стимулює ріст волосся.

Інозитол приймає участь в обміні білку вуглеводів (входить до складу ферментів), ліпідів, підвищує нервово – м’язове збудження, приймає участь регуляції серцевого ритму, перистальтики ШКТ, позитивно впливає на розумову діяльність, знижує «втомленість» мозку (препарат фетин).

Добова норма здорової людини – 1г, хворих на діабет – 2г, при стресових ситуаціях – 4-8г.

Джерело – складова частина лецитину, арахіс, соєві боби, горох, горіхи, проросле зерно, апельсини, вівсянка, грейпфрути.

Дефіцит – безсоння, порушення кровообігу, ослаблення зору, випадіння волосся, запори, екзема, напади паніки тощо.

 

ТАУРИН

Сприяє покращенню енергетичних процесів, сприяє кращій засвоюваності вітамінів А та Е, приймає участь в регуляції холестерину, цукру крові, підтримує стабільність клітинних мембран, перешкоджає тромбоутворенню.

Важливий для росту, протисудомний фактор, знімає стрес.

Оновлює джерела енергії та сприяє тим самим виведенню із організму шкідливих речовин.

Знімає напругу та втому з очей, живить і зміцнює очний м’яз, запобігає або полегшує перебіг хронічних захворювань очей. Приймає участь в роботі серця, знімає аритмію, помірно знижує кров’яний тиск. Підвищує тонус, потенцію у чоловіків.

На тлі прийому таурину підвищується працездатність, відновлюється енергетика, пам’ять та увага різко покращуються, нормалізується сон.

 

L- КАРНИТИН

Унікальна особливість – підвищення проникності клітинних мембран для жирних кислот, утилізація ліпідів з метою енергозабезпечення, уповільнення синтезу жиру в підшкірно-жирових депо.

Зниження вмісту холестерину в організмі, уповільнення утворення атеросклерозних бляшок. (За рахунок посилення лецитину в печінці, який «вимиває» холестерин із судин).

Позитивний вплив на стан серцево-судинної системи, функції міокарда; підвищує життєдіяльність серцевого м’яза, нормалізує рівень тригли церидів та холестерину, покращує периферичний кровообіг (реабілітація пост інфарктних хворих, покращення стану хворих стенокардією, ішемічною хворобою серця, зниження вживання медикаментів).

Стимулює роботу печінки по розщепленню молочної та пировиноградної кислот.